#flipdk
Hvordan jeg vil kunne anvende det at flippe i min egen undervisning?
Jeg tænker at den elevgruppe jeg har til rådighed her efter sommerferien, vil der helt klart være gode muligheder for at kører flipped learning.
Elevgruppen er 8 EUX-elever, der i deres EUD del skal på 2. Hovedforløb af uddannelsen har valgt tømrerfaget.
Forløbet omhandler tagkonstruktioner med påbyggede kviste
alle elever er meget studieparate, og tager et stort medansvar for deres egen læring.
Model 1.
Model 2.
Jeg vælger at tage udgangspunkt i modellen for Flipped Classroom, som er lavet ud fra de tanker som Bergmann & Sams og Kirch. Og Abeysekera og Dawson har tænkt. Model 1.
Og derefter bruge Model 2. som Anette Dalskov beskriver at ud fra den danske undervisningspraksis kan de 2 akkolader ikke stå alene, de 2 akkolader bindes sammen i 3 led
Forberedelsesaktivitet:
Led nr. 1.
At flytte informationen omkring en opgave ud af klasserummet, så eleverne kan tilgå introduktion af en opgave multimodalt, (en instruktionsvideo, se og lytte) på nettet, det gør at eleverne kan forberede og arbejde med det grundlæggende, når de finder tid og lyst, så det passer ind i deres rytme.
Særligt vigtigt at der er opsat tydelige mål, med den video de skal se og de spørgsmål der skal besvares.
Efter at have studeret videoen, vil der være nogle spørgsmål (opgaver) der skal besvares, og lægges op på Blogger.
Min (lærerens) arbejde i forberedelsaktiviteten vil være at checke op på at alle elever har besvaret alle spørgsmål, og ud fra svarene, vurdere om eleverne er så godt forberedt at de kan gå direkte til den hovedopgave der nu måtte være for den næste lektion eksempelvis 6 klokketimer.
Det er især vigtigt at det er meget konkret og lagt i faste rammer det eleverne skal lave ud fra de videoer de har set, så de har en god mulighed for at kunne besvare de spørgsmål der bliver stillet der løbende bliver fulgt op på elevernes arbejde
Tilstedeværelsesundervisningen:
Led nr. 2.
Starter med en opsummering af det eleverne har arbejdet med og om eleverne eventuelt har spørgsmål til dette.
Ja, helt klart at eleverne kan lave en video af det de laver, alle har en smartphone, jeg tænker at en elev forklarer opsnøring af en plankekel, mens en anden optager en video af dette. til senere diskussion og evaluering
Jeg kan som underviser vælge at sammensætte eleverne i homogene eller heterogene grupper.
Homogene Grupper
Fordelen ved den homogene gruppe er at de nok hurtigere vil tilegne sig viden, men personligheder, har lettere ved at konflikte.
Ulempen kan være den manglende mangfoldighed, det kan være dræbende for både kreativiteten og behandlingen af oplysninger. (Samuel R. Summers)
Heterogene grupper:
Fordelen er at der kan skabes mere dynamik, i og med der er flere roller (elevtyper)
Ulemper kan være kommunikation og forståelse
Men gennem aktive og sociale læringsaktiviteter, skulle mulighederne for læring, her være tilstede.
Jeg, som underviser, kan bedre hjælpe de elever som har problemer
Det er især vigtigt at jeg som underviser løbende følger op på elevernes arbejde med tydelig evaluering og feedback. (formativ evaluering)
Led nr. 3.
Er evalueringen som vil have et summativt formål, om eleverne også har lært det der var målet med undervisningen, og om den proces eleverne har været igennem med den måde at arbejde på.
Fint indlæg, hvor du kommer godt rundt omkring en undervisning som Flipped Classroom.
SvarSletDer er flere ting som kunne være spændende at forfølge herfra: Du nævner blogger, hvordan indgår blog i denne undervisning?
Hvordan fordeler evalueringen i din undervisning sig? Er det både formativ og summativ, eller er det meget opdelt og altid med summativ til sidst?
Og en sidste ting. Pas på med ikke at blande Flipped Learning og Flipped Classroom sammen. Det er to forskellige tilgange.